Al ruim vijftien jaar loop ik rond bij het Rode Kruis. Altijd kiezen voor slachtoffers, onafhankelijke inzet en onpartijdigheid spreken me erg aan in deze mooie vrijwilligersorganisatie.

Loopbaan
In 2008 startte ik bij het Haagse Rode Kruis als kersverse EHBO’ers en tegelijk hielp ik landelijk ook gelijk mee bij de organisatie van een nationale vrijwilligersdag.

Ik ben in het verleden districtshoofd Opvang & Verzorging geweest, maar ook Teamleider Vervoer bij de Nijmeegse 4Daagse, Posthoofd, Strandpostcoördinator, Biker, Teamleider Noodhulpteam, Chauffeur Noodhulpteam, Chauffeur Sociaal Vervoer, Evenementenhulpverlener, Centralist en Teamleider bij evenementen. Ja binnen het Rode Kruis kun je op veel verschillende manieren bijdragen aan de samenleving en tegelijk jezelf ontplooien.

Momenteel doe ik het iets rustiger aan: ik zet me als communicatievrijwilliger in om het goede werk in een mooi bericht op de eigen website en socials te plaatsen. Ook ben ik lid van de Kiescommissie voor de landelijke Ledenraad. Dat is iets makkelijker te combineren met mijn andere werkzaamheden.

Foto van Peter met ene Headset op in ene Rode KRuis Uniform
Hier ben ik ingezet als centralist bij een inzet op het strand.