Ik ben Peter Mekers, geboren in Overijssel en in 2006 naar Den Haag verhuisd om aan de Haagse Hogeschool Bestuurskunde te studeren. Samen met mijn man woon ik in de Haagse wijk Kortenbos. Binnen Den Haag heb ik ook in Moerwijk, het Oude Centrum en Molenwijk gewoond.

Mijn dagelijkse werk voer ik al jaren uit bij woningcorporaties. Als bijbaan ben ik ooit begonnen bij een klantenservice, maar na heel wat jaren als bewonersconsulent ga ik nu aan de slag voor een ondernemingsraad.

Aangezien ik niet van stilzitten houd, heb ik ook al heel wat voetstappen staan bij verschillende vrijwilligersorganisaties. Ik heb tien jaar als vrijwilliger bij de Haagse Politie gelopen, liep ook veertien jaar mee bij het Haagse Rode Kruis en zet me al jaren in voor D66 Den Haag. De afgelopen jaren in de werkgroep Wonen en Leefomgeving.

Op landelijk niveau ben ik actief bij vakbond FNV. Daar zet ik me onder andere in voor de LHBTI+emancipatie op de werkvloer en arbeidsmarkt. In Nederland maar ook daarbuiten. Als secretaris van het Netwerk Regenboog FNV, als lid van het ledenparlement en als lid van de branchegroep Woondiensten vertegenwoordig ik mijn achterban.

Ik krijg energie van het vooruit helpen van mensen en de maatschappij. Denken in oplossingen en constructief aan de slag gaan. Beleid moet toepasbaar zijn en draagvlak hebben. Daar zet ik me graag voor in.

Tijdens World Pride 2021 liep ik mee met een Pride March in Kopenhagen. Voor LHBTI+ emancipatie is zichtbaarheid stap 1.